Не стихва скандала между журналистите от Bird.bg и  Телус България.

...
Не стихва скандала между журналистите от Bird.bg и  Телус България.
Коментари Харесай

Кристина Иванова, Телус България: Не сме свързани нито с руското, нито с друго правителство по света и не блокираме профили във Фейсбук

Не стихва абсурда сред публицистите от Bird.bg и  Телус България. Според публицистите това е компанията, " модерираща наличието на Фейсбук в България " и те я упрекват, че заглушава общественици, изразяващи позиция срещу режима на Владимир Путин, а в това време дава естрада на тези, които поддържат опорките на Русия.

От компанията изрично опровергаха тези изказвания и оповестиха, че ще заведат дело.

Ето какво изяснява пред " Капитал "  Вицепрезидентът " Операции " в TELUS International Кристина Иванова:

" Аз желаех и към момента желая да създадем един диалог, който да стъпва на истина и обстоятелства. Тази обява стъпва на едни напълно погрешни изказвания - неща, които някой някъде е решил и просто е споделил. Това не ги прави нито истина, нито обстоятелства. Имаше изказване, че ние блокираме профили, което е извънредно погрешно изказване. Ние нямаме даже техническа опция да вършим нещо такова. Имаше изказване, че всички в тази компания работим на български език, което е извънредно погрешно изказване.

Ако позволите, да се върна на аутсорсинг промишлеността - тя се развива толкоз сполучливо в България не поради друго, а тъй като тук има доста хора, които приказват непознати езици. Нито една световна организация или компания не идва в България, с цел да търси поддръжка на български език. Това се случва поради отличното притежаване на непознати езици в България. От общо 4500 души, които работят сега в TELUS International в България, тъкмо 86 работят на български език. От тях 48 са на цялостен работен ден. Тези 48 души работят разнообразни неща за седем разнообразни компании. На нас българският език не ни е главен като целева група клиенти.

Това са извънредно погрешни изказвания. Имаше изказване, че вършим съветска агитация. Ами какво да ви кажа - изрично се разграничаваме от сходно изказване. Нито сме обвързани с съветското държавно управление, нито с което и да било друго държавно управление по света. Ние сме безусловно самостоятелна, обществено търгувана компания.

Също по този начин по никакъв метод не сме посланичество на нито една компания, с която имаме подписан търговски контракт. Ние имаме над 50 клиента и не сме посланичество на нито един от тях. Не сме тяхно звено, не сме отделение, не сме посланичество. Ние имаме търговски контракти с тях за услугите, изнесени към нас.

Друго погрешно изказване - че " Колпойнт Ню Юръп " ЕАД няма нищо общо с TELUS International. Едната компания аутсорсвала на другата. Това не знам по какъв начин да го разясня, тъй като ние сме една и съща компания. Юридическото сдружение " Колпойнт Ню Юръп " ЕАД е благосъстоятелност на TELUS International. Това е една и съща компания. Всеки човек, който желае да го ревизира, може да го направи - отваря Търговския указател и вижда датата на придобиването, 2016 година, договорка за 100% от капитала. Няма по какъв начин да се твърди, че TELUS International аутсорсва услуги към някаква друга компания, " Колпойнт Ню Юръп ". И някой споделя " а какво споделя канадската компания " - ами ние сме канадската компания. Това е едно и също нещо. Юридическото лице е " Колпойнт Ню Юръп ", комерсиалната марка е TELUS International. Това не е метод на осъществяване на активност, чужд за България или нещо, което да е неясно.

За нас, канадската компания, това е неприемливо. Лични данни на наши чиновници да се изкарват със опасността " или ни ставате информатори, или ще срещнете националната обич ".

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР